Abonneren  Inloggen

Meerssen Papier failliet verklaard

4 augustus 2021

Ruim twee weken geleden stond Meerssen Papier door wateroverlast onder water. De waterschade was zo groot, dat de papierfabriek vorige week aanvraag deed voor faillissement. Rechtbank Limburg heeft het bedrijf inmiddels failliet verklaard, zo meldt 1Limburg. Zo’n 43 werknemers verliezen hierdoor hun baan.

Grote twijfels bij vakbond

De aanvraag voor faillissement riep eerder deze week nog verbazing op bij vakbond CNV Vakmensen. Op basis van contacten met leden op de werkvloer van de Meerssense papierfabriek stelde bestuurder Ed Leunissen dat de nood wellicht niet zo hoog is als de directie doet voorkomen. ‘Ik hoor van volle orderportefeuilles en geboekte winst. Dit dossier verdient nauwkeurig onderzoek op nut en noodzaak. De onderste steen moet boven, wat mij betreft. De boosheid op de werkvloer is bovendien immens.’

Curator

De curator die is aangewezen om het faillissement af te handelen is Remco Rosbeek van Boels Zanders Advocaten.