Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Group Joos heeft met installatie SCREEN Truepress Jet520HD primeur in Benelux

8 maart 2023

Group Joos, leverancier van klassiek (beveiligd) drukwerk, gepersonaliseerde directmarketing-acties en print-on-demand-toepassingen, heeft de commerciële zwart-wit printer van SCREEN, de Truepress Jet 520HD mono, in gebruik genomen. De installatie is een primeur in de Benelux.

‘De investering is een belangrijke impuls om bestaande opdrachten efficiënter, sneller en duurzamer te produceren,’ zegt Alex Joos, ceo van Group Joos. ‘De zwart/wit output kan optimaal gecombineerd worden met de prints van onze klassieke offsetdrukpersen. We investeerden eerder ook in kleureninkjetprinters van Canon: de ProStream PS1800 en de varioPRINT iX3200. De combinatie van deze technologieën geeft ons een unieke marktpositie en biedt tevens de kans om flexibel en snel in nieuwe markten te treden.’

120.000 A4-zijden per uur

De SCREEN Truepress Jet 520HD mono highspeed inkjetpers is voorzien van nauwkeurige inkjetprintkoppen van 1.200 dpi en levert een verwerkingscapaciteit van maximaal 150 meter per minuut. Er wordt geprint op rollen papier met substraten van 40 tot 250 gsm met een maximale papierbreedte van 52 cm. De output bedraagt ongeveer 120.000 A4-zijden per uur. Deze highspeed inkjetprinters kunnen met hun SC inkten op waterbasis ook rechtstreeks op gecoat offsetpapier printen zonder dat er een primer voor nodig is. De droging vindt 100% plaats met Near Infra Red, waardoor de natuurlijke vochtbalans van het papier goed bewaard blijft en in afwerking zorgt voor een vlakliggend eindproduct.

Nieuwe markten - industriële toepassingen

Met hun recentste investeringen is Group Joos nu klaar met een concept voor alle afvul- en materiaalverwerkende bedrijven om leadtijden drastisch te kunnen inkorten en een meer dynamische planning op te zetten. Een productieproces met verwerking van papier en/of etiketten kan worden afgestemd op de effectieve behoefte die er op dat moment is.

Alex Joos: ‘Het voordeel van de inkjetprinttechnologie is dat het de time-to-market voor onze klanten verkort door verschillende processtappen te elimineren en het de mogelijkheid geeft om variabele content te printen. De technologie past daarnaast bij onze zero waste-aanpak door ons in staat te stellen de volgende stap te zetten in het verminderen van onze eigen ecologische voetafdruk en die van onze klanten. Papierafval, opslagcapaciteit en het gebruik van chemicaliën worden tot een minimum herleid, zodat het een milieuvriendelijkere, duurzamere optie is.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters