Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Krantenproductie met highspeed inkjet

28 juni 2023

Verlag & Druckerei Schlecht in Mühlacker, Duitsland, produceert al meer dan 60 jaar lokale kranten, regionale nieuwsbrieven en staatsbladen. En dat blijft voorlopig ook zo, want de groei van online nieuws lijkt weinig invloed te hebben op deze nichemarkt van gedrukte publicaties: mensen vinden hier actuele informatie over hun regionale voetbalclub, de kerkgemeenschap en lokale politiek. Dankzij de investering in een SCREEN Truepress Jet520HD+ kan Verlag & Druckerei Schlecht dit segment nu veel efficiënter en duurzamer bedienen.

‘We moeten elke week op korte termijn kranten in kleine oplages leveren’, legt Oliver Merz, eigenaar en directeur van Verlag & Druckerei Schlecht, uit. ‘De SCREEN Truepress Jet520HD+ voldoet perfect aan deze eisen; het systeem heeft onze verwachtingen overtroffen.’

‘Met zijn snelheid zorgt de nieuwe SCREEN pers voor een stuk meer efficiëntie en duurzaamheid’, vervolgt Oliver Merz. ‘De 520HD+ stelt ons in staat om kleine printopdrachten nog verder op te delen in kleinere batches, wat bijdraagt aan een consistentere workflow. Zo verminderen we het totale papierverbruik en maakt een veel efficiënter gebruik van onze middelen. Opmaaktijden en inschiet vallen vrijwel weg - we printen aanzienlijk sneller, waardoor onze productie verder wordt geoptimaliseerd.’

Verhoogde productiezekerheid

Door de relatief eenvoudige bediening kan bijna iedereen nu printen, wat de productiezekerheid verhoogt. Offsetdrukkers zijn niet de vinden - de arbeidsmarkt is leeg. En de Truepress print ook gewoon op standaard gestreken offsetpapier zonder dat daar een primer bij komt kijken.

De boodschap van Oliver Merz aan het eind van de video spreekt boekdelen: De toekomst voor ons is duidelijk: weg met offset en een tweede SCREEN!

Wekelijks produceert Verlag & Druckerei Schlecht 24 lokale kranten. Deze worden in Baden-Württemberg en Hessen verspreid onder ongeveer 37.000 huishoudens in 24 steden; het aantal lezers is 70.000. Een typische oplage is 3.000 exemplaren. Schlecht produceert tevens brochures, folders, kalenders en ander soortgelijk drukwerk.

Klik hier voor meer informatie over de SCREEN Truepress Jet520HD+

Foto boven: Oliver Merz en Silvia Schlecht